Robotiikka

Pystysuoraan nivelöidyt robotit

Nivelrobotit ovat nykyään yleisimmin käytettyjä robotteja. Näillä itsenäisillä, paikallaan olevilla roboteilla on tyypillisesti kuusi akselia, ja ne voivat liikkua X-, Y- ja Z-tasoissa. Ne toimivat ilman suoraa kontaktia ihmistyöntekijöihin ja vaativat turva -aitojen tai muun suojan käytön.

Mitsubishi on erikoistunut pystysuoraan nivellettyihin robotteihin, joita käytetään kokoonpano-, konepalvelu- ja pakkauskäsittelyn sovelluksissa. Pystysuoraan nivelletyt Mitsubishi-robotit voivat käsitellä jopa 70 kilogramman hyötykuormia, ylettää jopa 2 metrin korkeuteen, ja niitä on saatavana monenlaisina kokoonpanoina, erityisesti 20 kilon kokoluokissa.

Pystysuoraan nivelöityjä robotteja voidaan käyttää puhdastilakäyttöön ja ne ovat älykkäisiin näköjärjestelmiin yhdistettynä ihanteellisia erilaisiin logistisiin ratkaisuihin.

SCARA robotit

SCARA (Selective Compliant Assembly Robot Arm) -robotit jäljittelevät ihmisen käsivarren toimintaa kyynärpäällä, olkapäällä ja ranteella. Ne ovatkin erittäin pienikokoisia ja niitä käytetään vaakasuoraan nivelöidyissä pisteestä-pisteeseen sovelluksissa, kuten pick and place-, kokoonpano- ja paketointisovelluksissa.

Mitsubishin SCARA-robotit pystyvät käsittelemään jopa 20 kilogramman hyötykuormia jopa 1 metrin ulottuvuuteen. Mitsubishin SCARA robotit ovat erikoistuneet 3 ja 6 kilogramman hyötykuormaluokkiin ja näiden vakio- ja käänteisasennusvaihtoehdot kattavat joustavasti monenlaisia ​​sovellusmahdollisuuksia.

Mitsubishin SCARA-robotit erottautuvat kilpailijoistaan laajalla tarjonnalla, jonka avulla ratkaisu voidaan skaalata paremmin juuri sinun sovellukseesi sopivaksi. Näin ollen sovelluskustannukset ja tilankäyttö saadaan alhaisemmaksi.

Yhteistyörobotit (Cobot)

Mitsubishi Cobotteja (Collaborative Robot) voidaan ottaa käyttöön nopeasti ja käyttää tehokkaasti turvalliseen työskentelyyn ihmisten rinnalla – useimmissa tapauksissa ilman turva-aitoja. Asennus, käyttöönotto ja koulutus on helpompaa cobottien avulla, jotka ovat ihanteellisia pienen nopeuden konepalvelu-, pick and place- ja kokoonpanosovelluksiin.  

Kaikki kolme Mitsubishin robottivalikoimaa – pystysuoraan nivelletyt, SCARA ja cobotit – käyttävät samaa ohjelmointikieltä ja samaa opetusyksikköä, sekä näiden ohjelmisto on taaksepäin yhteensopiva. Tämä tarkoittaa sitä, että asiakkaiden ei tarvitse päivittää ohjelmistoaan aina, kun he ostavat uuden robotin. Jokainen robotti on yhteensopiva robottiperheen aiempien sukupolvien kanssa.  

Elintarvikehyväksytyt robotit

Mitsubishi Electric tarjoaa valikoiman vakiorobotteja, joissa on elintarvikehyväksytty H1-rasvaus, sekä erikoissuojattuja robotteja, joissa on kemikaalinkestävä suojapinnoite, joka kestää puhdistusta. Näitä alan johtavia teollisuusrobotteja voidaan käyttää useimmissa elintarvikkeiden käsittelyä vaativissa sovelluksissa.

Mitsubishin elintarvikehyväksytyt SCARA-robotit kattavat kaikki hinnat ja sovellukset, mukaan lukien 6, 12 ja 20 kilogramman vaihtoehdot märkäruokasovelluksille. Mitsubishilta tarjoaa myös elintarvikehyväksyttyjä, pystysuoraan nivelöityjä robotteja monenlaiseen hyötykuormaan ja ulottuvuuteen. Mitsubishin cobotteja on myös saatavilla elintarvikelaatuisella H1-rasvalla ja nämä soveltuvat hyvin esim. leipomosovelluksiin. Cobotilla on IP54 -luokitus.

Paketointi

Mitsubishin roboteilla yritykset ovat automatisoineet kaiken pakkaamisen appelsiineistä autonosiin, olutpakkauksiin ja silmälasilinsseihin. Robottien suorittamalla pakkaamisella Mitsubishin asiakkaat ovatkin hyötyneet parannetusta laadusta, luotettavuudesta ja suorituskyvystä, joita Mitsubishi teollisuusrobotit tarjoavat.

Mitsubishin teollisuusrobotit ovat helppoja integroida jo olemassa oleviin tuotantolinjoihin. Riippumatta siitä, onko pakattava yksi tai useampi kotelo sykliä kohden tai vaihdettava käsivarsityökaluja, Mitsubishin robotit hoitavat työn joka kerta oikein.

Lavaus

Lavaussovelluksissa Mitsubishin teollisuusrobotit ovat erittäin joustavia. Useat yritykset käyttävätkin niitä tuotantolinjansa lopussa lavaamiseen yhden ja kahden syötön kokoonpanoissa sekä myöskin isoissa keskitettyjen lavaamoiden sovelluksissa.

Mitsubishi-robotit poimivat kotelot tai pussit kilogrammasta 20 kilogrammaan. Ne voivat poimia yksittäisiä tai useita pakkauksia kerrallaan, käsitellä 6–20 poimimista minuutissa ja pinota korkeuksiin, jotka vaihtelevat 102 senttimetristä 223 senttimetriin. Ne voivat myös käyttää pakkauskuvioita, jotka vaihtelevat tasojen mukaan, sekä lisätä pohjalevyjä ja käsitellä sekakuormia.

Robotteja käyttävät Mitsubishin asiakkaat arvostavat robottien parantamaa suorituskykyä, tilan säästämistä ja turvallisuutta, sekä sitä, että niiden teollisuusrobotit luovat vakaampia kuormalavoja ja poistavat vaurioituneet tuotteet.

Konepalvelu robotilla

Jos sinulla suunnitteilla koneenpalvelusovellutus, jonka siirrettävät osat painavat enintään 50 kiloa, Mitsubishilta löytyy teollinen robotti, joka pystyy siihen. Mitsubishin robotteja on käytetty kaikenlaisiin konepalvelun automatisointisovelluksiin alkaen korkeatarkkuuksisista lääketeollisuuden osista ilmailu- ja avaruussovelluksien elektroniikkalaitteisiin ja ajoneuvojen asennuspintoihin asti. Mitsubishin teollisuusrobotit voivat käsitellä mitä tahansa, mitä ihminen koneenkäyttäjänä voi käsitellä.

Pienet konepajat arvostavat sitä, että robotit eivät vaadi taukoja tai juhlapyhiä, sekä sitä, että niiden avulla voidaan parantaa koneiden käyttöastetta. Lisäksi Mitsubishi-robotit vaativat vähemmän ohjelmointia, mitä myös suuremmat konepajatoimijat pitävät erittäin houkuttelevana.

Kaikenkokoiset yritykset hyötyvät pienemmistä työvoimatarpeista ja kyvystä hyödyntää paremmin osaamistaan. Koneenkäyttäjät voivat hallita useita koneita sen sijaan, että heidän pitäisi ajaa vain yhtä.

Kappaleenkäsittely ja työstö

Liimaus. 3D -tulostus. Kiillotus. Hionta. Juottaminen. Jos sovelluksesi vaatii materiaalin lisäämistä tai poistamista, Mitsubishilla on lähes varmasti teollinen robotti, joka voi parantaa tehokkuutta, johdonmukaisuutta ja laadunvalvontaa.

Yritykset, jotka käyttävät Mitsubishin teollisuusrobotteja kappaleenkäsittelyssä, tekevät niin koska ne voivat suorittaa vaarallisia tai toistuvia tehtäviä suurella tarkkuudella. Esimerkiksi vaikeasti toistettavasta manuaalisesta muoviosien ultraäänihitsauksesta automaattiseen ultraäänihitsaukseen siirryttäessä osien hylkäysprosentti laski 11 prosentista alle yhteen prosenttiin. Syy tähän on tietenkin se, että robottijärjestelmä suorittaa tarkasti saman tehtävän samalla tavalla joka kerta.

Kokoonpano

Mitsubishin robotit loistavat absoluuttista tarkkuutta, toistotarkkuutta ja voiman tunnistamista tarvitsevissa sovelluksissa. Niitä on käytetty kaikkeen kellojen kokoamisesta kulutuselektroniikkaan ja autoteollisuuden komponentteihin. Jos työkappale painaa alle 10 kiloa, Mitsubishilla on täydellinen robotti kokoonpanolinjallesi.

Pienet ja suuret yritykset arvostavat Mitsubishi-robottien nopeampaa tuotantoa ja johdonmukaisuutta. Niiden avulla voit optimoida työnkulun, parantaa laatua, lisätä kapasiteettia tai tuottaa laajemman valikoiman tuotteita.

Mitsubishi-robotit ovat myös edullisia ja ne voidaan ottaa käyttöön päivittäisiin toimintoihisi minimaalisilla keskeytyksillä.

Pakkaustarjottimien käsittely

Esineiden poistaminen tai asettaminen pakkaustarjottimille ei ole rakettitiedettä, mutta pakkaustarjottimien käsittelyn automaatio vaatii kuitenkin kohtuullisen määrän kappaleen manipulointia. Jokainen osa on asetettava lokeroon oikeassa kohdassa ja oikeassa asennossa. Mitsubishin teollisuusrobotteja onkin käytetty niinkin monimuotoisien ​​kappaleiden kuin karkkien ja elektroniikan asettamiseen tarjottimille, joiden koko on vaihdellut kannettavasta tietokoneesta pienen pöydän kokoon.

Mitsubishi-robotit toimivat nopeammin ja tarkemmin kuin ihmiset voivat ja paljon pienemmällä jalanjäljellä. Ei ole epätavallista, että siirtymisellä robottisovellukseen on pystytty pienentämään tuotantolinjan kokoa jopa 20-30 prosenttia. Lisäksi robotit auttavat vähentämään toistuvista työliikkeistä työntekijöille aiheutuvia rasitusvammoja.